Loading...

WIJ 2019

/WIJ 2019
WIJ 20192019-09-15T14:27:49+00:00

WIJ, EEN ODE AAN DE BOSSCHE VOLKSWIJK

Van 26 juni t/m 7 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan een Bossche volkswijk.
WIJ is een rauwe voorstelling over twee families in een Bossche straat. Verbonden door liefde en lust vinden ze hun weg in de harde realiteit. Iedereen houdt elkaar vast. Problemen worden niet op de lange baan geschoven, maar direct aangepakt. Maar dan overlijdt Marie, de moeder van de straat…
WIJ is een zomerse stadstheatervoorstelling op een bijzondere buitenlocatie. Alles wordt er op straat uitgespeeld, niets verdwijnt achter de deuren. De toeschouwers zijn de overburen en dan ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest, na de voorstelling.

Beroeps- en vrijetijdsspelers

WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) spelen samen met Huub Smit (o.a. New Kids) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

Ambassadeurs

Om het draagvlak en de herkenbaarheid te vergroten wordt voor WIJ nadrukkelijk samengewerkt met lokale en regionale organisaties en bedrijven. Bovendien werkt Paleis voor Volksvlijt met Ambassades: plekken in de stad waar Ambassadeurs de projecten onder de aandacht brengen van het Bossche publiek. Ambassadeurs zijn o.a. kapper Huib Burmanje, woningcorporatie Brabant Wonen, Artiestenbureau Jan Vis, Radio Mexico, Wijkcentrum De Slinger en de Verkadefabriek.

Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Joseu Knipping, Simone Milsdochter, Netty
Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René
van Zinnicq Bergmann | Regie: Vincent van den Elshout | Tekst: Nasja Covers
wo 26 t/m za 29 juni, wo 3 t/m za 6 juli, 20.15 uur
zo 30 juni + zo 7 juli, 14.15 uur
kaarten: verkadefabriek.nl/wij