hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Ons Moeder

Een intieme keukenvoorstelling over Bossche moeders

 

Van alle onzekerheden in het leven kun je er van één zeker zijn: we hebben allemaal een moeder. Zij heeft je negen maanden gedragen en verdroeg de pijn om je geboren te laten worden. Zij gaf je te eten uit haar lichaam, voedde je op, zat naast je bed wanneer je ziek was. Zij is je voorbeeld. Of juist precies het tegengestelde van wat je wil zijn. En toch sijpelt zij telkens ergens door in je eigen gedrag.

Iedereen heeft een moeder. Maar iedereen gaat hier anders mee om. In Ons Moeder gaat Paleis voor Volksvlijt op zoek naar de moederrol in alle Bossche culturen. Welke slaapliedjes werden er gezongen? Hoe werd er gepraat over liefde, over seks? Hoe strafte moeder? Wat was haar lievelingsrecept? En haar diepste droevige geheim?

Schuif aan in de keuken in Studio Tramkade bij actrices Evrim Akiygit en Wilma van der Heijden. Met drie andere dochters, uit diverse culturen, spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen, tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders uit alle windstreken. Om er zo (weer) achter te komen dat ze niets zijn zonder ze…

Ook deze voorstelling van Paleis voor Volksvlijt is geschreven na de Inspiratietafels, dit keer georganiseerd door ABC-leer, De Weeshuisjes, Buurtbinders en Opvoeden in dialoog.

Ons Moeder is maar liefst tien keer te zien in de Verkadefabriek, op 12 t/m 16 en 19 t/m 23 januari 2022 (20.00 uur) – eventueel in combinatie met een speciaal gerecht van de Wereldkeuken in het restaurant van de Verkadefabriek. Klik hier voor info en kaarten.

Regie: Vincent van den Elshout | Tekst: Nasja Covers | Spel: Evrim Akiygit, Wilma van der Heijden e.a.

 

Cast

Evrim Akiygit
Evrim Akiygit
wilma van der heijden
Wilma van der Heijden
DatumAanvang
12 januari 202220.00
14 januari 202220.00
15 januari 202220.00
16 januari 202220.00
19 januari 202220.00
20 januari 202220.00
21 januari 202220.00
22 januari 202220.00
23 januari 202220.00

Verkadefabriek

Boschdijkstraat 45

Paleis voor Volksvlijt is een culturele stichting die is opgericht met als doel het klimaat voor (podium-) kunsten in de regio ‘s-Hertogenbosch te stimuleren. Paleis voor Volksvlijt produceert samen met makers uit de streek, voorstellingen die de identiteit van de regio ‘s-Hertogenbosch centraal stellen.

Voorstellingen van Paleis voor Volksvlijt gaan in of nabij ‘s-Hertogenbosch in première. Soms zullen voorstellingen daarna buiten de regio gaan reizen.