hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Paleis voor Volksvlijt zoekt makers!

Paleis voor Volksvlijt produceert, met Brabantse makers, culturele activiteiten die de identiteit van de stad en regio belichten. Dat kunnen (muziek)theatervoorstellingen zijn, wijkwandelingen, films, radio- en tv-programma’s, hoorspelen, van alles. In de buurten, in de theaters, op locatie, overal.

De komende jaren laat Paleis voor Volksvlijt met een Praktijk LAB voor Community ART kunstprofessionals kennismaken met die werkwijze.

En daar kun jij aan meedoen.

We vragen namelijk jaarlijks twee makers (regisseurs, schrijvers, componisten, choreografen, dramaturgen, etc.), twee productieleiders en twee marketeers om (betaald) met ons nieuwe theaterproducties en wijkprojecten te ontwikkelen en te presenteren.

Je wordt tijdens dit proces als ‘gezel’ begeleid door de vaste kern van Paleis voor Volksvlijt: de regisseur, de productieleider en de marketeer. Het Praktijk LAB voor Community ART biedt je zo de kans om op een unieke manier ervaring op te doen in het werken met wijkbewoners en je daarmee artistiek en professioneel te ontwikkelen.

In het Praktijk LAB voor Community ART werk je o.a. (mee) aan:

Talentontwikkeling van en voor jonge kunstprofessionals.
De beroepspraktijk van jonge kunstprofessionals.
Ontwikkelingsmogelijkheden voor jonge professionals door samenwerking met kunst- en maatschappelijke instellingen.
Het ontwikkelen van een eigen methodiek.
Ontmoetingen en samenwerking met wijkbewoners stimuleren.
Begrip voor en sociale cohesie met specifieke doelgroepen.
Ontwikkeling van wijkbewoners.
Realiseren van een divers en inclusief publieksbereik.

Van een ‘gezel’ verwachten we o.a. dat deze een artistieke of kunstvakopleiding heeft gevolgd of als autodidact minimaal vijf jaar werkzaam is in de beroepspraktijk, en dat deze (gedurende het project) in Noord-Brabant woont.

Het Praktijk LAB voor Community ART is (vooralsnog) open in 2023 en 2024 en werkt samen met o.a. Theater aan de Parade, Verkadefabriek, BBS De Kruiskamp en Huis73.

Wil je ervaring doen in het Praktijk LAB voor Community ART van Paleis voor Volksvlijt?
Stuur dan vóór 20 januari een kort Curriculum Vitae en je motivatie naar Geert Overdam, zakelijk leider Paleis voor Volksvlijt: geert@kunstencultuuradvies.nl

Geef in je motivatie (maximaal drie A4’tjes) aan waarom en hoe je vanuit wijken, samen met wijkbewoners, wilt werken aan het realiseren van onderscheidende kunstproducties.

We laten je vervolgens snel weten of we je uitnodigen voor een oriënterend gesprek, waarin we verkennen of we met elkaar aan het werk kunnen. Daarna maken we een definitieve selectie en werkafspraken.

PDF Paleis werving Praktijk LAB 0123

Cast