hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Bets en Zus

Omdat we in 2020 door de Covidepidemie overspoeld werden met allerlei noodscenario’s en ramptijdingen, leek het Paleis voor Volksvlijt wel fijn om wat pretentieloze verstrooïng te bieden. Opluchting in bedompte tijden.

We vonden Netty Dielissen en Gisela Hillebrandt (die eerder schitterden in o.a. WIJ) bereid om de rol van de twee zussen op zich te nemen: Bets en Zus. Dagelijks gaven zij commentaar op het kleine leed in de grote wereld én het grote leed in de kleine wereld.

Anne-Marie van Oostrum van Mooi Werk Media maakte er televisie van; DTV zond het uit.

Cast

Netty Dielissen
Bets
Gisela Hillebrandt
Zus

Online

Paleis voor Volksvlijt is een culturele stichting die is opgericht met als doel het klimaat voor (podium-) kunsten in de regio ‘s-Hertogenbosch te stimuleren. Paleis voor Volksvlijt produceert samen met makers uit de streek, voorstellingen die de identiteit van de regio ‘s-Hertogenbosch centraal stellen.

Voorstellingen van Paleis voor Volksvlijt gaan in of nabij ‘s-Hertogenbosch in première. Soms zullen voorstellingen daarna buiten de regio gaan reizen.