hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Organisatie

Paleis voor Volksvlijt bestaat uit artistiek leider/regisseur Vincent van den Elshout en een team van betrokken (freelance) medewerkers. Voor elk project wordt bovendien de samenwerking gezocht met allerhande personen en organisaties. Het bestuur (de regentenraad) van Paleis voor Volksvlijt bestaat uit gemêleerde professionals uit uiteenlopende disciplines.
Vincent van de Elshout

Vincent van den Elshout
intendant / artistiek leider / regisseur

Als theatermaker heb ik de wereld rondgezworven en overal mijn kunsten kunnen vertonen. Met als uitvalsbasis ’s-Hertogenbosch; hier ben ik geboren en opgegroeid, hier heb ik steeds een thuis gehad om naar terug te keren, om uit te rusten, me opnieuw op te laden. Maar iedere keer verliet ik de stad om ergens anders voorstellingen te maken, ik deelde mijn talent met en bij anderen. Vaak verlaten makers na verloop van tijd hun ‘nest’ om zich ergens anders te vestigen, waardoor de artistieke ziel van de stad verschraalt. Ik voel nu de drang in mij om onze stad ook iets ‘terug’ te geven.

Geert Overdam
adviseur / consiglierie

Kunst en Cultuur adviseur, strateeg, fondsenwerver. Als partner voor makers, podia, festivals en culturele instellingen bied ik ondersteuning bij visieontwikkeling, strategische coaching, plan- en projectontwikkeling, cultureel ondernemerschap, zakelijke coaching, subsidie en/of fondsenwerving, netwerkontwikkeling, marketing- en communicatieadvies.

Nasja Covers

Nasja Covers
schrijfster

Nasja Covers is scenario- en theaterschrijver. Nasja worstelt zich een weg door het leven, en schrijft graag over personages die in zo’n zelfde soort schuitje zitten, of nee, veel erger: een halfgezonken schip. Want haar personages moeten er minstens zo erg aan toe zijn als zij, anders wordt ze jaloers. Dus ze ploeteren, falen en zoeken. En dat met een lach, een traan, veel drank en een hoop gezever.

Floor Kijl
producente

Marc van Doornewaard
tekstschrijver / marketeer

Bestuur

De Regentenraad (het bestuur van Paleis voor Volksvlijt) bestaat uit betrokken professionals uit uiteenlopende disciplines.
Kirsten Sinke

Kirsten Sinke
voorzitter

Simone van Raak

Simone van Raak
secretaris

Francis Roeffen
penningmeester

Olga Raaymakers

Olga Raaijmakers

Patty Hurkens

Patty Hurkens

Paleis voor Volksvlijt is een culturele stichting die is opgericht met als doel het klimaat voor (podium-) kunsten in de regio ‘s-Hertogenbosch te stimuleren. Paleis voor Volksvlijt produceert samen met makers uit de streek, voorstellingen die de identiteit van de regio ‘s-Hertogenbosch centraal stellen.

Voorstellingen van Paleis voor Volksvlijt gaan in of nabij ‘s-Hertogenbosch in première. Soms zullen voorstellingen daarna buiten de regio gaan reizen.