hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Hartstocht in De Kruiskamp

De Kruiskamp is een kleurrijke volkswijk in Den Bosch. Een wijk vol verhalen, die vaak verborgen blijven achter de voordeuren. Paleis voor Volksvlijt en de Brede Bossche School De Kruiskamp gingen ernaar op zoek.

Voor Hartstocht zijn de jonge kunstprofessionals Talla Dirkzwager (theater) en Sam van de Westelaken (film) door de Kruiskamp getrokken, op zoek naar markante bewoners en hun verborgen passies. We zien we onder andere kapper Huib Burmanje, die al meer dan 40 jaar gepassioneerd kapper is in De Kruiskamp. Raadslid én veelzijdig wijkvrijwilliger Osman Çifçi schiet Huib te hulp wanneer Huib vanwege een blessure niet meer kan knippen. We maken eveneens kennis met Leny van Gulik-Spruijt, die al bijna heel haar leven in De Kruiskamp woont en zich als vrijwilliger voor de Bossche Kleding- en Speelgoedbank inzet voor iedereen die het nodig heeft. Voor het wijkfeest organiseert Leny een bijzondere modeshow en in Hartstocht volgen we Leny tijdens deze voorbereidingen. Ook zien we de jonge muzikant Milan Brokken, ook bekend als M!lan, en de wat oudere rot in het vak Kees Verlaar, die samen een lied ontwikkelen waarbij ze proberen om beide muziekgenres samen te brengen. In de de vierde en laatste editie van de reeks ontdekken we hoe de samenwerkingen zijn verlopen wanneer de geportretteerden hun ‘opdrachten’ uitvoeren tijdens het wijkfeest in het Beatrixpark in De Kruiskamp.

De unieke verhalen van de Kruiskampers krijgen zo een heel andere betekenis. Bekijk hier de verhalen van Osman, Huib, Leny, Milan en Kees.

1. OSMAN & HUIB

 

2. LENY

 

3. MILAN & KEES

 

4. HET WIJKFEEST

 

Hartstocht in De Kruiskamp is een coproductie van Paleis voor Volksvlijt en BBS De Kruiskamp, en mede mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant.

 

Cast

Talla Dirkzwager
Regie
Sam van de Westelaken
Beeld