hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Mijn lieven dochter

Een audiotour voor jong en oud, door Theater aan de Parade en Paleis voor Volksvlijt.

In het Zwanenbroedershuis hangt een klein schilderij van een meisje dat de bezoeker zelfverzekerd aankijkt: Barbara Disquis. Ontsproten in 1482 uit een avontuurtje van de Bossche weduwe Disquis met keizer Maximiliaan van Oostenrijk, die haar niettemin erkent als ‘mijn lieven dochter’. Als ze zestien jaar is, moet Barbara trouwen. Maar de jonge vrouw komt in opstand en trekt zich terug in het klooster. Eigenzinnig en krachtig komt Barbara Disquis in verzet tegen de middeleeuwse verwachtingen en gewoonten. Als een vijftiende-eeuwse feministe gaat de dochter van de keizer de strijd aan met de macht…

Het tijdloze verhaal van de tegendraadse Barbara vormde de inspiratie voor de audiotour Mijn lieven dochter, een theatraal hoorspel over sterke meiden toen en nu, door regisseur Vincent van den Elshout en schrijver Don Duyns.

Voor de audiotour heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Wandelend door de historische Bossche binnenstad tref je QR-codes op acht plekken waar Barbara’s leven zich ruim vijf eeuwen geleden voltrok. Als je naar www.mijnlievendochter.nl gaat en de QR-code scant met je telefoon, hoor je acteurs Loes Luca, Jolijn Henneman, Paul Hoes, Dimitri Leue en Ronald Schenk het spannende verhaal van Barbara vertellen – meeslepend en onthullend, vermakelijk en uniek. Sfeervol omlijst door de mystieke muziek van Hildegard van Bingen.

Er is ook een audiotour voor kinderen (4+), waar bij elke QR-code een vermakelijk lied van componist Jacques Noyons te horen zal zijn.

Mijn lieven dochter is vrij en 24 uur per dag toegankelijk.

 

De episodes zijn ook hier te beluisteren – je mist dan wel de ambiance en beleving van de stadswandeling…

Mijn lieven dochter, audiotour volwassenen

1. Keizer Maximiliaan

2. De vogel van Sint Jan

3. Zwanenbroedershuis

4. Jeroen Boschtuin

5. Groot Ziekengasthuis / Oude mortuarium

6. Water en Vuurplein

7. Barbaraplaats

8. Standbeeld Petrus


Mijn lieven dochter, audiotour kinderen

1. Keizer Maximiliaan

2. De vogel van Sint Jan

3. Zwanenbroedershuis

4. Jeroen Boschtuin

5. Groot Ziekengasthuis / Oude mortuarium

6. Water en Vuurplein

7. Barbaraplaats

8. Standbeeld Petrus

 

 

 

 

Cast

Loes Luca
Jolijn Henneman
Paul Hoes
Dimitri Leue
Ronald Schenk

Diverse QR-codes in Bossche binnenstad. Locaties via www.mijnlievendochter.nl te zien.