hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk

In juni/juli 2019 bracht Paleis voor Volksvlijt WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk over twee families in een Bossche straat. WIJ was een zomerse stadstheatervoorstelling op een bijzondere buitenlocatie: een compleet nagebouwde straat, achter de Verkadefabriek; de toeschouwers waren de overburen en dan ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest, na de voorstelling.

WIJ werd gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) speelden samen met Huub Smit (o.a. New Kids) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

Filmmaakster Karen Ebert maakte voor Kunstloc drie korte documentaires over de totstandkoming van WIJ.

Cast

Arianne de Jong
Netty Dielissen
Jan Roosen
Gisela Hillebrandt
Huub Smit
René van Zinnicq Bergmann

Verkadefabriek

Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch

Paleis voor Volksvlijt is een culturele stichting die is opgericht met als doel het klimaat voor (podium-) kunsten in de regio ‘s-Hertogenbosch te stimuleren. Paleis voor Volksvlijt produceert samen met makers uit de streek, voorstellingen die de identiteit van de regio ‘s-Hertogenbosch centraal stellen.

Voorstellingen van Paleis voor Volksvlijt gaan in of nabij ‘s-Hertogenbosch in première. Soms zullen voorstellingen daarna buiten de regio gaan reizen.