hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Wijkwandeling Boschveld

Paleis voor Volksvlijt geeft een stem aan de bewoners van Boschveld met de Wijkwandeling, een route langs de vele gezichten en talloze culturen in deze kleurrijke buurt.

Wanneer is een ketting op, volgens een Perzische fietsenmaker? Waarom heeft Selma een korte navelstreng? Waar zijn de dames van de Parallelleweg gebleven? Wat doen de scouts van PSV en Feyenoord bij de voetbalkooi? En wie chillen daar in de kas?

Je komt het te weten tijdens de Wijkwandeling, een wandeltocht door de Bosche wijk Boschveld, vlak achter het station, waar de bewoners je hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen, verteld door de bewoners van een roemruchte wijk met vele gezichten.

Voor de gratis Wijkwandeling heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op www.wijkwandeling.nl vind je een plattegrond met tien locaties in Boschveld; op elke locatie is een QR-code te scannen die leidt naar een verhaal. Wanneer en in welke volgorde je de Wijkwandeling loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.

Bekijk hier de reportage die DTV maakte van Wijkwandeling Boschveld.
Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad over Wijkwandeling Boschveld.

 

De episodes zijn ook hier te beluisteren – je mist dan wel de ambiance en beleving van de wijkwandeling…

Bewust-Wonen-Werken-Boschveld

Boschveldtuin

Fietswerkplaats

Naai meet-up

Parallelweg

Voetbalkooi

Voltastraat 58

Wereldkeuken

 

Cast

Interviewer
Maino Remmers

Op diverse plekken in de wijk Boschveld. Kijk op www.wijkwandeling.nl