hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Wijkwandeling Graafsewijk

Paleis voor Volksvlijt geeft een stem aan de bewoners van de Graafsewijk met de Wijkwandeling, een route langs vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in een unieke buurt.

Waar zijn de duiven gebleven? Wie is Zusje? Tot hoe laat bevalt de Graafsewijk, volgens de dokter? Waar aten ME’ers snert? En wie zitten daar nou toch op dat bankje?

Je komt het te weten tijdens de Wijkwandeling, een wandeltocht door de karakteristieke Graafsewijk waar de bewoners je hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen, verteld door de bewoners van een roemruchte wijk met vele gezichten.

Voor de gratis Wijkwandeling heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op www.wijkwandeling.nl vind je een plattegrond met tien locaties in de Graafsewijk; op elke locatie is een QR-code te scannen die leidt naar een verhaal. Wanneer en in welke volgorde je de Wijkwandeling loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.

De Wijkwandeling Graafsewijk is een initiatief van Vincent van den Elshout, artistiek leider van Paleis voor Volksvlijt. De betrokken buurtbewoners werden geïnterviewd door journalist Maino Remmers (o.a. Radio 1 Journaal).

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad over Wijkwandeling Graafsewijk.

Hier vind je het evaluatieverslag van Wijkwandeling Graafsewijk.


De episodes van Wijkwandeling Graafsewijk zijn ook hier te beluisteren – je mist dan wel de ambiance en beleving van de wandeling…

Het Engeltje

De IJsbeer

Daatje

De Zwaluw

Bingo Larikspleintje

Heilige Hartkerk

Zusje

Brabantbad

Samen Beter

Trefpunt Oost

 

Cast

Vincent van de Elshout
Initiatief nemer
Vincent van den Elshout
Interviewer
Maino Remmers

Op verschillende plaatsen in de Graafsewijk. Zie ook www.wijkwandeling.nl