hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

ONS, een ode aan de Bossche liefde

In juli 2022 bracht Paleis voor Volksvlijt ONS, een ode aan de Bossche liefde. In al zijn vormen en in alle kleuren: de grote liefde, de verloren liefde, de ware liefde, de prille liefde en de al door sleur versleten liefde. Gender- en grensverleggend. Met een traan en met een lach.

Alle liefdes kwamen voorbij tijdens het jaarlijkse wijkfeest in ONS. Er werd een spectaculaire talentenshow georganiseerd; de hele wijk liep uit, iedereen die durfde deed mee en kon zichzelf zijn of worden. ONS liet zo zien hoe we er met z’n allen kunnen zijn voor elkaar, hoe dan ook.

Want gij – ja, óók gij – gij bent er één van ons.

ONS was, na het succesvolle ZIJ en WIJ, de derde zomerse stadstheatervoorstelling waarin Paleis voor Volksvlijt de Bossche ziel ontleedt. Opnieuw herkenbaar en amusant, gebaseerd op de verhalen uit de stad, op een bijzondere buitenlocatie achter de Verkadefabriek.

En opnieuw gemaakt en gespeeld door een mix van bekende Bossche vrijetijds- en beroepsspelers, in samenwerking met allerlei lokale en regionale organisaties en bedrijven.


Regie: Vincent van den Elshout | Regie vrijetijdsspelers: Iris van Rooij | Tekst: Nasja Covers | Spel: o.a. Sabine Beens, Paul Beliën, Daan van Bendegem, Jeroen Bravenboer, Osman Cifci, Chester van Dinther, Anthony van Eijk, Eline van Gils, Gisela Hillebrandt, Marijke van der Hoorn, Arianne de Jong, Maartje Postma, Astrid Rommens, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Yvonne Straalman, Anita Tosseram, Kim Verstappen, Youri Weijts-Hooijberg

ONS was van 13 t/m 24 juli 2022 te zien.
Bekijk hier het item over ONS op DTV.

Publieksreacties:

‘Ook dit jaar weer een feestelijke zomerproductie mét inhoud, diep geworteld in de buurt. In deze editie staat de liefde centraal, leuker gaat theater in de buitenlucht niet worden.’ (Daniël Kieft, curator theater en dans We Are Public)

‘Wat een feestje om al dat Bossche publiek bij elkaar te zien. Het was voor mij de eerste voorstelling in dialect, en dat was ook wel even wennen. Ik herkende veel vanuit Friesland, daar ben ik opgegroeid en werd veel openluchttheater gemaakt met liefhebbers.’ (Ursel van Nunen-Braaksma, programmamaker context &  programmeur jeugdtheater, circus, woord en theatercolleges)

‘Wat een geweldig leuke avond bij ONS van @paleisvoorvolksvlijt . Humor, muziek en mooie verhaallijnen. Ga dit zien!!!!’ (Jack Mikkers, burgemeester ‘s-Hertogenbosch)

‘Tot nu toe de beste van de 3. Top ! Enorm genoten.’

‘Jullie waren fantastisch!! Dank jullie wel voor de heerlijke avond!!’

‘Wil je lachen en ontroerd worden moet je zeker gaan!’

Cast

Verkadefabriek