hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Markante wijkbewoners schitteren in ‘Hartstocht in De Kruiskamp’

Op zaterdag 24 juni presenteert Paleis voor Volksvlijt de nieuwe productie Hartstocht in De Kruiskamp tijdens het Kruiskampse wijkfeest in het Bossche Beatrixpark. Voor deze documentaire zijn opmerkelijke passies van bevlogen Kruiskampers in beeld gebracht door jonge makers die verbonden zijn aan Paleis voor Volksvlijt.  

Hartstocht
De Kruiskamp is een kleurrijke volkswijk in Den Bosch. Een wijk vol verhalen, die vaak verborgen blijven achter de voordeuren. In Hartstocht zien we onder andere kapper Huib Burmanje, die al meer dan 40 jaar gepassioneerd kapper is in De Kruiskamp. Raadslid én veelzijdig wijkvrijwilliger Osman Çifçi schiet Huib te hulp wanneer Huib vanwege een blessure niet meer kan knippen. We maken eveneens kennis met Leny van Gulik-Spruijt, die al bijna heel haar leven in De Kruiskamp woont en zich als vrijwilliger voor de Bossche Kleding- en Speelgoedbank inzet voor iedereen die het nodig heeft. Voor het wijkfeest organiseert Leny een bijzondere modeshow en in Hartstocht volgen we Leny tijdens deze voorbereidingen. Ook zien we de jonge muzikant Milan Brokken, en de wat oudere rot in het vak Kees Verlaar, die samen een lied ontwikkelen waarbij ze proberen om beide muziekgenres samen te brengen. Óf en hóe het hen gelukt is, zal tijdens het wijkfeest te zien zijn.  

Jonge makers
De jonge kunstprofessionals Talla Dirkzwager (theater) en Sam van de Westelaken (film) zijn de afgelopen maanden door De Kruiskamp getrokken, op zoek naar de verhalen van markante bewoners en hun verborgen passies. Talla Dirkzwager: “Het is een feest om deze bijzondere mensen met hele eigen passies te mogen volgen. Zij zijn niet de enigen met een speciale passie/talent in De Kruiskamp. Zo zullen o.a. basisschoolleerlingen van de Bossche Kids Reporters zich inzetten voor technische ondersteuning bij Hartstocht, hoe tof is dat?” Tijdens het wijkfeest zijn Talla en Sam aanwezig om de knipkunsten van Huib en Osman, de modeshow van Leny en het optreden van Milan en Kees in beeld te brengen. Deze apotheose vormt het slotstuk van Hartstocht.

Wijkfeest
Het wijkfeest wordt op zaterdag 24 juni georganiseerd door bewoners en ondersteund door professionals. Bewoners en bezoekers vieren er samen de culinaire en culturele diversiteit van de wijk en kunnen er genieten van activiteiten, gerechten en optredens tijdens een divers programma voor jong en oud. Locatie is het Beatrixpark in De Kruiskamp, tussen 12 en 17 uur en de toegang is gratis.

Hartstocht in De Kruiskamp is een coproductie van Paleis voor Volksvlijt en BBS De Kruiskamp, en wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant.

BEKIJK HARTSTOCHT IN DE KRUISKAMP

afbeelding: Bosschenaar Kees Verlaar is in Hartstocht één van de geportretteerden.