hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Sportgedichten gezocht!

Paleis voor Volksvlijt en Huis73 organiseren wedstrijd sportgedichten. Klim in de pen en zet jouw afzien, blessureleed of buitenspel om in een gedicht.

Paleis voor Volksvlijt werkt op dit moment in en rond de Verkadefabriek en op locatie aan een nieuwe theatervoorstelling getiteld ‘Bosch Buitenspel’. Onderdeel van die voorstelling zijn sportgedichten, gemaakt door Bosschenaren, die worden vertaald naar beeldende performances. Paleis voor Volksvlijt en Huis73 organiseren hiervoor een dichtwedstrijd. Zij zijn daarvoor niet op zoek naar de gouden momenten, maar juist naar het buitenspel, de snoek, het afzien en het blessureleed.  
 
De wedstrijd 
Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Uiteindelijk worden acht sportgedichten geselecteerd voor beeldende performances als onderdeel van de voorstelling Bosch Buitenspel. Van alle deelnemers aan deze dichtwedstrijd worden er twaalf uitgekozen om deel te nemen aan een masterclass om het gedicht nóg sterker te maken. De gedichten die niet geselecteerd worden krijgen op een andere manier een plek in de voorstelling, in de Verkadefabriek of locatie(s) in de stad.  

Deze wedstrijd kent alleen maar winnaars!

De oproep 
Dus ben je net voor de finish onderuitgegaan? Spreek jij jezelf in wolken magnesium moed toe voordat je je oefening start? Scheer jij je benen om net een paar seconden sneller te zijn? Ben je weer niet in de prijzen gevallen? Klim in de pen! De spelregels:

  • De vorm is vrij.
  • Rijmen hoeft niet.
  • Het sportgedicht bestaat uit acht regels en bevat maximaal 65 woorden.

Mail je sportgedicht voor 1 juni 2023 naar sportgedichten@huis73.nl