hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Bosch Buitenspel

Stap op de fiets en maak deel uit van het peloton. De nieuwe voorstelling Bosch Buitenspel van Paleis voor Volksvlijt (o.a. WIJ, ZIJ, ONS, Ons Moeder) moedigt je aan om in beweging te komen: fiets in etappes langs verschillende sportlocaties waar gedeelten van de voorstelling te zien zijn en finish op unieke wijze tijdens een zinderende finale bij de Verkadefabriek.

TICKETS EN INFO

Bossche sportverhalen
We kennen allemaal de erepodia, de blinkende medailles en de feestelijke huldigingen. Maar sport is ook leren incasseren. En dat doe je niet alleen. Het zijn de emotionele ouders op de tribune, de gepassioneerde trainer tijdens de rust en hoofdsponsor die het lang niet met iedere beslissing eens is. Bij Bosch Buitenspel ben je toeschouwer van de schijnwerpers én schaduwkanten van de Bossche (amateur)sportwereld. De makers hebben zich laten inspireren door ervaringen en verhalen van sporters uit (de omgeving van) Den Bosch.


Start – Spel – Finish
Bezoekers komen op de fiets naar de startlocatie op de parkeerplaats van de Verkadefabriek. Na de ‘dopingcontrole’ en fietsinspectie bereiden ze zich voor op het Bosch Buitenspel Sportterras voor op de wedstrijd. Op het Sportterras staat de Bosch Buitenspel Sportgedichten Peepshow waar al glurend naar intieme sporttaferelen alle zintuigen worden geprikkeld; je hoort, ziet én ruikt sport. Daarna is het tijd om zelf in actie te komen en gaat het publiek als wielerploeg op pad! In peloton wordt er naar twee sportlocaties in de buurt gefietst om getuige te zijn van de voorstelling. Uiteraard ontbreken de lauwe thee en sinaasappelpartjes niet. Bijna terug aangekomen bij de Verkadefabriek, komt de finishlijn in zicht. Tijd voor de bijzondere finale van Bosch Buitenspel waarna het eindsignaal klinkt en de wedstrijd erop zit. En dan nu… de derde helft!

Vincent van den Elshout, artistiek leider Paleis voor Volksvlijt: “Ik heb bewondering voor hen die in hun vrije tijd, bij slecht weer en wanneer het tegenzit, alles overhebben voor hun club. Het intrigeert mij enorm dat mensen tegen de stroom en beter weten in iedere week in de stromende regen of onder de zinderende zon op een veld staan om als gladiatoren te strijden. Ondanks blessures, ondanks verlies. Dan moet er toch iets sterker zijn dan dat?”

Praktijk-LAB
Bosch Buitenspel is geschreven door Saskia de Haas en de regie is in handen van Talla Dirkzwager. Beiden zijn jonge, talentvolle makers uit de koker van het Praktijk-LAB van Paleis voor Volksvlijt. Dit Praktijk-LAB is ontstaan vanuit de behoefte om startende gezellen te begeleiden en ondersteunen in het maken van kunst- en cultuurprojecten, en hen een podium te bieden voor theaterproducties, vóór en mét mensen die hier weinig mee in aanraking zijn gekomen. De komende jaren zal het team met makers verder uitgebreid worden.

Sportgedichten
Samen met de Bossche cultuurinstelling Huis73 werden middels een dichtwedstrijd bijzondere sportgedichten opgehaald, waarvan er 8 te beleven zijn tijdens de voorstelling. Alle inzendingen zijn bovendien in aanloop naar en tijdens de weken dat Bosch Buitenspel zien is ook te zien op de banieren en reclameborden langs toegangswegen naar de stad. Deze openluchtexpositie is een samenwerking met citymarketingorganisatie Den Bosch Partners en de grote Bossche Sportclubs. Daarmee wordt de sportieve identiteit van Den Bosch met een dikke veldlijn onderstreept

Financiële fondsen en subsidiënten Bosch Buitenspel

Cast

Saskia de Haas
Toneelschrijver
Talla Dirkzwager
Regie

Tickets

Verkadefabriek