hide button
document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { jQuery(function($){ var mywindow = $(window); var mypos = mywindow.scrollTop(); mywindow.scroll(function() { if (mypos > 50) { if(mywindow.scrollTop() > mypos) { let headerHeight = $('#stickybutton').outerHeight(); $('#stickybutton').css('transform','translateY(+50px)'); } else { $('#stickybutton').css('transform','translateY(0px)'); } } mypos = mywindow.scrollTop(); }); }); });

Leven op de Muntel

Op zaterdag 6 januari trapt Paleis voor Volksvlijt (o.a. WIJ, ZIJ, ONS, Ons Moeder en Bosch Buitenspel, af met ‘Leven op de Muntel’: een nieuw wijkproject waarbij jonge, talentvolle makers van Paleis voor Volksvlijt samen met prominente en minder prominente wijkbewoners uit de Bossche wijk de Muntel de wijk intrekken om deze met een gezamenlijk kunstproject mooier te maken.

Radio Muntel
De wijkbewoners die meewerken aan Leven op de Muntel hebben allen een groot hart voor de wijk en kennen deze als geen ander. Hun opmerkelijke en bijzondere verhalen over de Muntel deelden zij eerder met maakster Saskia de Haas van Paleis voor Volksvlijt. In buurtcafé De Kup nam Saskia verschillende gesprekken met hen op en verwerkte deze geluidsopnames tot podcastreeks Radio Muntel. De losse afleveringen zijn inmiddels iedere dinsdag en donderdag om 22.00 uur te beluisteren op Radio Mexico en is ook HIER te beluisteren.

Wijk kiest beste idee
Alle wijkbewoners van de Muntel zijn op 6 januari uitgenodigd om tijdens de kick-off in wijkgebouw De Slinger hun stem uit te brengen op het project dat zij graag uitgevoerd zien worden in de wijk. De jonge makers presenteren dan de plannen die ze samen met de geïnterviewden uit Radio Muntel hebben gemaakt. Dat kan een (beeldend) kunstwerk of sculptuur zijn, maar ook een voorstelling, mediaproductie, of een ander bijzonder plan voor de openbare ruimte… alles is mogelijk. Met stemrondes zal uiteindelijk het winnende project gekozen worden, welke ook daadwerkelijk de komende maanden uitgevoerd zal gaan worden.

Praktijk LAB
Paleis voor Volksvlijt biedt jonge, startende gezellen met het eigen Praktijk LAB de mogelijkheid om kunst te maken voor en met mensen die hier weinig mee in aanraking zijn gekomen. Een wijkproject dat in 2023 door jonge makers van het Praktijk LAB is uitgevoerd, was de docureeks Hartstocht in De Kruiskamp, waarbij Talla Dirkszwager (regie) en Sam van de Westerlaken (camera) de verborgen passies van markante wijkbewoners vastlegden. Ook voor de toekomst staan er nog bijzondere wijkprojecten op de planning.

 

Cast

Saskia de Haas
Sam Verhaeren
Lotte Timmermans
Bai Li Wiegmans
Stijn van Erp
Talla Dirkzwager
Kelly Verdonk
Michelle Vlaanderen
Vincent van de Elshout
Vincent van den Elshout